De Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse in Didam is een sportief evenement dat iedereen kent en waar ieder jaar gemiddeld zo’n 1500 wandelaars aan deelnemen. Het zijn vier avonden wandelen, zingen en plezier maken samen met je vrienden uit de klas, sportclub of vereniging, maar ook je ouders, opa’s en oma’s mogen best mee. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Mooie routes (aangegeven door borden), traktaties onderweg en de gezelligheid tijdens het wandelen, maken de Avondvierdaagse tot een sportief en gezellig Didams evenement. Het enige wat wij, als Avondvierdaagse organisatie Didam, van onze wandelaars vragen, is dat zij zich houden aan de door ons opgestelde Reglementen.

 

Welke afstand lopen jullie?

Zijn jullie bikkels en lopen jullie vier avonden achter elkaar 5 kilometer?
Of nog een beetje meer afzien met 10 kilometer?
Ook voor de mindervaliden onder ons hebben we een passend aanbod middels een afstand van 2.5 kilometer.

Maar wel de finish halen, anders loop je de medaille voor deze geweldige sportprestatie mis!
Het is een wandelsportfeest voor jong en oud en bovendien goed voor de gezondheid.

Doe je nog niet mee? Of doet jou school, vereniging of sportclub nog niet mee aan de Avondvierdaagse? Dan kun je contact opnemen met de organisatie middels ons Contactformulier.

 

Aanmelden

Dit kan op verschillende manieren:
  • Via deze website onder het menu Home/Inschrijven.
  • Op de voorinschrijvingsdag (zie Planning)
  • Bij de start (zij-ingang van de Markthal).
De kosten voor deelname zijn terug te vinden onder Kosten deelname.

 

Start

Door de Markthal begint u met uw dagelijkse wandeling en hier zult u na uw wandeling ook alle 4 dagen weer terugkeren. Op de laatste avond zullen in de Markthal de medailles uitgereikt worden. Bij de start komt u bijeen en worden de laatste mededelingen ten gehore gebracht. Op de eerste dag krijgt u bij vertrek een knip/stempel/paraaf kaart die u onderweg moet laten checken door de controleurs.

Op alle dagen starten we om 18:00 uur, behalve op de woensdag dan vertrekken we om 18:15 uur.

Om de veiligheid te kunnen waarborgen, worden de wandelaars dan ook uitdrukkelijk verzocht niet eerder te starten! Daarnaast zal de eerste controle direct bij/na de start plaatsvinden om vroegstarters uit te schakelen!

NB. De 2.5 km wandelaars vertrekken niet vanuit de Markthal, maar vanuit Meulenvelden. Deze afstand is echter uitsluitend bedoeld voor mindervaliden met maximaal 1 begeleider.

 

Beloning

Als u bij de inschrijving gekozen heeft om een herinnering te ontvangen, dan krijgt u na het volbrengen van alle vier de wandeldagen een herinnering uitgereikt op de laatste avond. Hiervoor dient u aan het einde van elke dag de kaart bij het eindpunt voor de laatste maal te laten controleren. Als daaruit blijkt dat u uw kaart bij alle controleposten heeft laten checken dan zal die dag als volbracht worden genoteerd.

Heeft u bij het inschrijven niet gekozen heeft voor een herinnering, dan hopen wij dat u genoten heeft van de door ons georganiseerde routes verdeeld over 4 avonden.
In beide gevallen wensen wij u veel loop plezier en dat elk jaar weer opnieuw.

NB. Op de laatste avond kunt u een eventuele foute medaille ruilen en/of een verloren medaille kopen.

 

EHBO

Voor groot en klein leed. De vrijwilligers van de EHBO staan op verschillende plaatsen klaar om u te voorzien van hulp bij ongelukken.


 

Weersverwachting